Moja zgodba

Življenje te ne kaznuje, ampak te hoče spraviti na pravo pot.

Čeprav prihajam iz znanstvenih vod (univerzitetno diplomirana biokemičarka) sva z možem dobesedno čez noč pri mojih 29 letih postala podjetnika ob prevzemu proizvodnega družinskega podjetja v finančnih težavah, zaradi nenadne bolezni staršev. Brez uvajanja in brez podjetniških izkušenj sva sprejela izziv postaviti podjetje nazaj na noge in še več, ga izstreliti na globalni svet. Med hojo po robu depresije ter poslovnega propada sva ugotovila skrivnosti za dolgoročen uspeh posameznika, podjetnikov ter njihovih podjetij. Z uporabo teh skrivnosti sva za 3x povečala promet družinskega podjetja ter uspešno izstrelila svojo blagovno znamko po celem svetu ter si ustvarila srečno življenje.

Vedno pa ni bilo tako sončno.

Ko sem bila sama na dnu, brez samospoštovanja, brez ljubezni do sebe, obupana, jezna kaj se mi dogaja, finančno in osebno zlomljena. Serijsko pregorela od dela 16 h na dan v inoviranju in lansiranje blagovne znamke v družinskem podjetju brez kapitala. Podjetje katero je bilo tik pred bankrotom. Povrh vsega, pa sem bila še nosečnica in mamica dvoletnega otroka.

 Takrat sem rabila nekoga človeškega, nekoga razumevajočega, ki bi mi pomagal odpreti oči, ozavestiti, da bi se zavedala, da moram delati na sebi, na osebni rasti, še preden bi me moje telo ustavilo. Nekoga, ki bi mi povedal, da vse kar mislim, vsi strahovi in dvomi, da se realizirajo tudi v moji realnosti. Da moram delati na podjetju in ne v podjetju.

Potrebovala sem nekoga, da mi je kot podjetnici dovoljeno se ustaviti, zadihati, se spočiti, »nabrusiti sekiro«. Da moraš imeti tudi življenje v podjetništvu. 

 Potrebovala sem nekoga, ki bi mi svetoval, da je okej prvo uro delovnega dne posvetiti vzdrževanju mindseta in branju knjige. Da to ni opravilo samo za hobi in za počitnice. Ampak tvoja dolžnost/način življenja za uspešnejši poslovni svet. Da je delo v podjetništvu tudi tvoja skrb za mindset in fizično kondicijo. Da si lahko vzameš čas za trening ali sprehod v naravi tudi med delovnim časom, kajti tvoje telo je gonilna sila in zlata goska. Da se ne rabiš počutiti krivo, ker greš v trgovino sredi dneva, ker imaš popoldne delo s strankami. Da tvoj delovni čas ni le od 6 do 14 h, ampak 24 h na dan. Da je podjetništvo življenjski slog in ne samo služba.

 Nekoga, da ti pove, da se tudi njemu dogajajo življenjski izzivi. Da tudi njemu včasih ne gre. Da vidiš, da nisi sam. Oziroma, da ne kritiziraš sebe, ker si pa sam tako nesposoben in neučinkovit.

 Ja, po resetiranju mojega življenja sem našla veliko mentorjev, coachev, vzorov zaradi katerih sem postala boljša jaz in vse se je izboljšalo v mojem življenju. Potrebovala sem intenzivnega 3 letnega dela (dobesedno intenzivno, povprečju 1 coach po 2 h na dan, vsak dan drug coach), da sem postala to kar sem danes. In še vedno se nenehno izpopolnjujem.

TA NEKDO, ki sem ga potrebovala takrat, sem postala JAZ SAMA.

Rada govorim, pišem in učim o podjetništvu, materinstvu, mindsetu, izgorelosti, depresiji ter boljšem življenju predvsem iz lastnih izkušenj. Moje življenje me je peljalo po različnih poteh.

Danes kristalno jasno vem, vidim in čutim, da je vse bilo z razlogom, da sem danes tukaj zate.

Kako ti lahko pomagam? Pritisni na gumb spodaj in preveri kje lahko pripomorem k izbolšanju tvojega življenja!