2 VELIKI OVIRI NA POTI DO BOLJŠEGA IN USPEŠNEJŠEGA OSEBNEGA KOT POSLOVNEGA ŽIVLJENJA!

Mojca Kokalj Imširović

Tisti, ki me še ne poznate, sem mamica dveh otrok, skupaj z možem vodiva družinsko podjetje, kjer z našo ekipo izdelujemo inovativno pivovarsko opremo blagovne znamke Brewiks in soustvarjamo strastne pivovarje po celem svetu.

Ob tem pa tudi inspiriram, učim ter svetujem ljudem. Zato pišem bloge, izobražujem in svetujem ljudem, da postajajo najboljša možna različica sebe ter svojih podjetij.

Napisala sem nenavadni priročnik jutranje rutine: Moje boljše življenje se začne z jutrom (https://www.mojcakokaljimsirovic.com/prirocnik/).

Pomagam ljudem, da postajajo najboljša možna različica sebe v moji BREZPLAČNI zaprti Facebook skupini: Postani oseba za uspeh, kjer se je zbrala že odlična skupina dobrih ljudi, kateri delajo vsakodnevno za željen uspeh v svojem življenju.

Zakaj to počnem?

Ker globoko verjamem, da je lahko vsak boljša različica sebe, ne glede na okolje od kje prihaja, kakšno življenje je imel ali ima in kakšne predispozicije ima.

Ker če si živ in dihaš, lahko že danes začneš spreminjati svoje življenje.

Kako to vem?

Ker sem tudi sama šla čez to. Bila brez denarja, brez želje po življenju, podjetje se nama je z možem razpadalo pred očmi in po večkratnih pregorelosti sva oba doživela dno.

Rešitev sva našla v osebi rasti. Obvladovati sva začela igro svojih misli. In danes sva uspešna, vesela, venomer nasmejana ter hvaležna za najino življenje ter življenje najinih dveh sončkov.

Skozi proces rasti, sva se mogla veliko odučiti in ponovno naučiti.

Predvsem pa najpomembnejše, kaj naju je oviralo na poti do boljšega in uspešnejšega tako osebnega kot poslovnega življenja…Oviramo sami sebe.

1) Kaj kontrolira naše akcije?

Odgovor na to so naše odločitve. Te kreirajo naše akcije. Od akcij pa so odvisni naši rezultati v življenju in posledično naše življenje.

2) Kaj pa kontrolira odločitev? Kaj bomo ali ne bomo naredili?

Odgovor na to sta dva ključna elementa, katera vplivata na vsako odločitev in posledično vsako akcijo katero izvedemo ter povečanje ali zmanjšanje kvalitete našega življenja;

Standardi in tvoja prepričanja!!!

Standard ki ga živiš, tvoje vrednote, trdna globoka prepričanja, kontrolirajo tvoj vsak moment. Kako gledaš življenje, kaj zate dogodki pomenijo, kaj boš naredil in na koncu tudi kaj boš postal.

Kako izboljšati svoje življenje?

Zvišaj svoje standarde!!!

Tako kot sem jaz.

Prišla do točke in si rekla, da ne bom več živela tako!

Kdo sem lahko je veliko večje od tega kar sem sedaj.

Vzela sem zvezek in si napisala česar ne bom več trpela in prenašala v svojem življenju. Česar ne bom več počela, delala, verjela, doživljala.

Predlagam ti, da tudi ti storiš enako.

Ko daš ta proces skozi, pa se vprašaj brez omejitev tvoje preteklosti, kako pa bi rad živel v prihodnosti?

Potem si v podrobnosti (kaj vidiš, kako se počutiš, kaj vonjaš, slišiš) zapiši kako boš živel!

Enkrat za vselej sprejmi odločitev, da ne boš več živel manj kot si lahko.

Včasih si ljudje postavijo velike standarde in potem ne grejo v akcijo, ali pa ob prvi odnehajo.

Zakaj?

Ker ne spremenijo prepričanj. Ne moremo postati, kar si želimo s tem, da ostanemo takšni kot smo.

Zato ne poslušati ter prevzemati nepodpirajoča prepričanja ostalih ljudi, katera so ustavila potrebne akcije za njihove uspehe.

Če hočemo dolgoročno boljše življenje se moramo zavedati svojih nepodpirajočih prepričanj in jih zamenjati z podpirajočimi. Potem pa z vizijo ter s cilji spremeniti svoje sanje v realnost. Zato si je treba postavljati velike/visoke standarde.

Kaj misliš o tem? Bi lahko to uvedel v svoje življenje?

Ker ne le da boš dosegel boljše rezultate, doživiš še več kot si si lahko predstavljal. Ker s konstantnimi vsakodnevnimi izboljšavami, se izboljšuješ, več veš, več narediš, širiš svojo cono udobja in si srečen vsak dan že ob misli, ker veš da rasteš.

Čim prej se začni zavedati, da si sam kreator svojega življenja.

Do naslednjič,

Dodaj odgovor