KAJ SEM POTREBOVALA TAKRAT…?

Sama se velikokrat vprašam: » Pa dobro Mojca, kaj ti je še tega treba?

A nimaš dovolj dela že v družinskem podjetju in še z otroci?

Sedaj pa še pišeš knjige, imaš You Tube kanal, FB zaprte skupine, masterclasse, imaš osebna svetovanja in delavnice.

Kako boš to vse zmogla vzdrževati?

Ja res je. Veliko žongliram, kot v filmu »I Don’t Know How She Does It- Sarah jessica Parker«

Ampak počnem to, ker me to notranje osrečuje in izpopolnjuje.

Obstaja preprost ZAKAJ!

Ko sem bila sama na dnu, brez samospoštovanja, brez ljubezni do sebe, obupana, jezna kaj se mi dogaja, finančno in osebno zlomljena. Serijsko pregorela od dela 18 h na dan v innoviranju in lansiranje blagovne znamke v podjetju brez kapitala.

Podjetje katero je bilo tik pred zaprtjem. Povrh vsega, pa sem bila še nosečnica in mamica dvoletnega otroka.

????Takrat bi rabila podjetnika/podjetnico, ki bi mi zdvignila glavo, potrpljala po ramenu in mi

rekel-a, glede na okoliščine – dobro ti gre!

Daješ od sebe vse, kar trenutno veš in lahko. Jutri bo bolje.

Začni delati na sebi. Ti si na prvem mestu. In posledično bo tudi drugo boljše!

Nasprotno od tega, sem se takrat počutila nesposobno, neuspešno, jezno, frustrirano, žalostno ter obupano!

– Ker bi morala imeti kot mamica več časa z otrokom. Ker bi morala bolje skrbeti zase kot nosečnica.

– Ker bi morala imeti več zaposlenih v podjetju.

– Ker je manjkal ta standard in ta certifikat.

– Pa takšno nagrajevanje, pa takšni protokoli, pa to vam še manjka v podjetju, pa tako se ne dela v tej franšizi, itd.

Ja seveda, da je lažje razvijati/nadgrajevati produkte, nagrajevati zaposlene, lansirati produkte in blagovne znamke. Za marketing porabiti letno vsaj 30 % prihodkov, če pa ima podjetje krepko pod palcem! Ja lažje delaš, ko imaš večjo ekipo 100 ali več sodelavcev.

Ja lažje je če nimaš otrok, ali imaš že starejše otroke, da ti lahko delaš.

Kaj pa, ko si novopečen starš in podjetnik? Kaj pa, ko podjetje nima kapitala in mu čas tiktaka preden se zapre? Kaj pa če je družinsko podjetje, v katerega je vpeta prihodnost celotne večgeneracijske družine? Kaj pa recimo novo nastala podjetja? Ko so sami lastniki »one man band«?

P.S: Ne govorim o državnih podjetjih, kjer že so vsi procesi, delo in delovna mesta popredalčkana, standarizirana od 1980 leta. Ne govorim o podjetjih, ki so jih namensko izčrpali, kjer je bilo predhodno dogovorjeno za razprodajo podjetja…

????Takrat sem rabila nekoga človeškega, razumevajočega, ki bi mi pomagal odpreti oči, ozavestiti, da bi se zavedala, da moram delati na sebi, na osebni rasti, še preden bi me moje telo ustavilo. Nekoga, ki bi mi povedal, da vse kar mislim, vsi strahovi in dvomi, da se realizirajo tudi v moji realnosti. Da je skrb za moj mindset važnejši od poslovne strategije za večje dosežke. Da kot vodja moram biti najprej najboljša verzija sebe. Da moram presegati svoje platoje. Da moram delati na podjetju in ne v podjetju.

Koliko podjetij propade, koliko družinskih podjetij se izgubi v prenosu generacije. Koliko podjetij bankrotira? Koliko podjetnikov doživi depresijo? Koliko podjetniških družin razpade? Koliko je ločitev? Koliko podjetnikov naredi samomor? OGROMNO!!!

Potrebovala sem, da mi je kot podjetnici dovoljeno se ustaviti, zadihati, se spočiti, »nabrusiti sekiro«. Da moram imeti sama tudi življenje v podjetništvu. 

Če sta oba partnerja vpeta v isti posel, morata nujno najti tudi čas za »vaju« in ne samo za podjetje. Le tako bosta srečna oba in njuno podjetje uspešnejše. Posledično bosta bila tudi boljša starša. Vzor in model za svoje srečne otroke.

????Potrebovala sem nekoga, ki bi mi svetoval, da je okej prvo uro delovnega dne posvetiti vzdrževanju mindseta in branju knjige. Da to ni opravilo samo za hobi in za počitnice. Ampak tvoja dolžnost/način življenja za uspešnejši poslovni svet. Da je delo v podjetništvu tudi tvoja skrb za mindset in fizično kondicijo. Da si lahko vzameš čas za trening ali sprehod v naravi tudi med delovnim časom, kajti tvoje telo je gonilna sila in zlata goska. Da se ne rabiš počutiti krivo, ker greš v trgovino sredi dneva, ker imaš popoldne delo s strankami. Da tvoj delovni čas ni le od 6 do 14 h, ampak 24 h na dan. Da je podjetništvo življenjski slog in ne samo služba.

Nekoga, da ti pove, da se tudi njemu dogajajo življenjski izzivi. Da tudi njemu včasih ne gre. Da vidiš, da nisi sam. Oziroma, da ne kritiziraš sebe, ker si pa sam tako nesposoben in neučinkovit.

Ja po resetiranju mojega življenja sem našla veliko mentorjev, coachev, vzorov zaradi katerih sem postala boljša jaz in vse se je izboljšalo v mojem življenju.

Potrebovala sem intenzivnega 3 letnega dela (dobesedno intenzivno 7 coachev na teden), da sem postala to kar sem danes. In še naprej delam na sebi.

TA NEKDO, ki sem ga potrebovala takrat, sem postala JAZ!

Za me in ZATE!

P.S: In za uspeh ne štejem v milijonih na računu podjetja.

Uspeh štejem na sebi oz. v sebi.

Da sem živa. Srečna vsaj 80 % v celem dnevu. Da se srečna in hvaležna zbudim ter grem spati. Da sem srečna, ker mi je bila dana čast biti mama, žena, poslovna ženska. Uspešna, ker imam ekipo za seboj v družinskem podjetju, ki se medsebojno spoštuje, pomaga, razvija in raste skupaj. Uspešna, ker sem boljša verzija sebe.

So pri meni še vedno padci in izzivi? Seveda vsak teden!

​Včasih so bolj težavni, včasih manj.

Saj sem samo človek.

Delam napake, se učim iz njih, popravljam, ustvarjam, se podajam v neznamo kljub strahu. Nikoli ni perfekcija. Ampak to je življenje! Važno je, da se poberem in zopet postavim nazaj še močnejša. Nekaj se iz lekcij naučim, katere postanejo priložnosti za rast in grem k novim izzivom naproti.

Kakšne premike in življenjske ovire sem mogla prestati, da vam lahko danes pomagam, ti služim kot primer, te inspiriram, navdušim, da vsi zmoremo uspeti. Da sem Coachinja za uspeh tukaj zate!

Če iščeš samo “Kako hitro največ zaslužiti!” nisem Coachinja za uspeh primerna zate!

Jaz sem takšna Coachinja za uspeh, ki je bila na samem dnu in se še povzpenjam na najvišji vrh. Naredila z ekipo nekaj nemogočega. Ustvarila družinsko vzdušje v timu po celem svetu. Izboljšala svoje življenje. Ohranila ljubeč in podpirajoč partnerski odnos po 19 letih. Vmes pa se še učim biti boljša mama 3 in 6 letnima otrokoma.

Takšna coachinja za uspeh, ki ti iskreno & razumevajoče & ljubeče pokažem, da v tem nisi sam!

Ne glede od kje prihajaš, če si živ in dihaš, si lahko spremeniš svoje življenje na boljše in uspeš tudi v svojih podjetjih. Vsi smo lahko boljši ljudje in srečnejši in uspešnejši v tem kar delamo. Če je uspelo meni, lahko tudi tebi.

Gremo si narediti življenje bolj radostno, srečno in izpopolnjeno. Ker si resnično sami kreiramo svoja življenja. Pomagajmo pri tem še čim večjemu številu ljudi, da naredi enako.

Za vse podjetnice in podjetnike:

Samo ti si lahko spremeniš svoje življenje na bolje!

Ti si lahko največji zagon ali največja ovira samemu sebi in tvojemu podjetju.

Do naslednjič,

P.S: OPOZORILO: Ker pišem bloge v navalu navdiha največkrat ponoči ali čez dan z otroci, znajo tu pa tam ponagajati tipkovniški škrati 🙂

Dodaj odgovor