OSEBNA RAST V PODJETNIŠTVU

Zakaj je pomembna osebna rast za podjetnike?

Vsak kot podjetnik na začetku, da čisto vse od sebe. Pride pa trenutek ko posameznik doseže plato, ali pa v najslabšem primeru gredo stvari samo še navzdol.

Tudi meni oz. nama z možem se je to zgodilo. Prevzela sva družinsko podjetje čez noč, brez kakršnihkoli kompetec vodenja podjetja.

Zaradi okoliščin prevzema (nenadna bolezen staršev) ni bilo trimesečnega ali enoletnega uvajanja, kakor je stalnica pri večini družinskih podjetij. Prevzela sva čez noč in povrh tega še dva dni pred izplačilom plač.

Znašla sva se z vsemi svojimi močmi in kompetencami različnih področij. Jaz kot univerzitetno diplomirana biokemičarka in mož kot univerzitetno diplomiran inženir elektrotehnike. Področje družinskega podjetja pa je proizvodnja izdelkov iz nerjavečega jekla. Totalno drugačna področja, se strinjaš?

Pot definitivno ni bila lahka. Prej vse kot to. Delo 7 dni po vsaj 18 ur na dan. Nič spanja. Da pa vse to ne bi bilo preveč enostavno, pa sva bila hkrati v uvajanju kot novopečena starša. Pot podjetja pa je ob prevzemu kazala na propadanje kot pa rast podjetja.

Ob neizmerni kreativnosti, inovativnosti, produktivnosti, marketiranju, prodaji ter konstantnemu učenju biti vodja, biti zaposljevalec, biti podjetnik, kateremu je delovni čas vse do spanja. Sva ob večkratnih serijah pregorelosti prišla vse do globoke depresije. V obdobju treh let sva doživela tsunami/orkan/tornado v podjetju kot v zasebnem življenju, izkusila sva čisto vse mogoče.

Ob hudem padcu sva uvidela, da nas nepodpirajoča prepričanja in priučne vrednote v življenju omejujejo oz preprečujejo bodočo ekspotencionalno rast.

Danes sva oba srečna, da sva dobila možnost za novo resetiranje, kar za naju depresija je tudi bila.

Reprogramiranje najinih možganov, misli, prepričanj, vrednot, sanj, življenja, dela, prostega časa, družinskega časa in še marsičesa.

Danes samozavestno nastopava na globalnih trgih in ponosno predstavljava našo blagovno znamko Brewiks. Hvaležna sva za vsakega posameznika naše ekipe, našega tima, s katerimi omogočamo doseganje zastavljenih ambicioznih ciljev.

Nenazadnje sva hvaležna za naša otroka, za naše starše in priložnosti, ki so nam jih dali.

Zaradi ogromne rasti na osebnem, poslovnem ter duhovnem področju veva sledeče: Vse težave so samo izzivi. Vsi izzivi pa le priložnosti za večjo rast.

Naj vam bo afirmacija Louise Hay inspiracija na poti duhovne rasti:

»Duhovno rastem, kadar sprejemam odgovornost za svoje življenje. To mi daje notranjo moč, da naredim tiste spremembe v sebi, ki jih moram narediti. Duhovna rast ni spreminjanje drugih. Duhovna rast se zgodi osebi, ki je pripravljena stopiti iz vloge žrtve v odpuščanje in novo življenje. Nič od tega se ne zgodi čez noč. To je proces, ki se ves čas razvija. Če ljubimo sebe, se odpirajo vrata; in če smo pripravljeni na spremembo, ta proces resnično pomaga«.

Uspešno osebo rast vam želim. Mojca

Dodaj odgovor