No.1 nasvet Mojce Kokalj Imširović

Kako iz žrtve okoliščin postati zmagovalec!

No.1 nasvet Mojce Kokalj Imširović

Ta blog sem spesnila kar na letu v London. Zato se ti že v naprej opravičujem za moje morebitne tiskarske napake.

Navdih za pisanje med letom sem dobila zaradi sledeče misli:

ŠELE KO DOŽIVIMO NAJVEČJO BOLEČINO SE ZAVEMO, DA MORAMO NAREDITI SPREMEMBO!

Zapomni si, takrat ko si na dnu, je edina pot gor. Dobesedno.

To sem izkusila tudi sama. In danes resnično razumem in živim miselnost, da je treba živeti danes. Živeti na polno s polnimi pljuči. Doživeti in uživati v najmanjših radostih življenja. Se za trenutek ustaviti in biti v trenutku, samo dihati ter opazovati okolico (vonj rož, vonj okolice, žvrgolenje ptic, piš vetriča v drevesih, jesenske barve krošenj dreves, žuborenja vode, okus hrane in pijače, pogovor z bližnjimi ali samo igranje z otroci, itd.).

Zato živim na polno in dejansko živim moto »PLAY AND LIVE BIG«. Tako daleč, da si rečem Play and Live big NOW. ZDAJ! Ne enkrat, ampak zdaj!

Če NE JAZ,… KDO?

Če NE ZDAJ,… KDAJ?

Prišla sem do spoznanja, da omejitev NI, da omejitve imam samo v glavi.

Posledično imam tudi seveda več problemov (katere kličem izzivi, po novem pa PRILOŽNOSTI ZA RAST).

Novo začrtano življenje mi pošilja nove in nove priložnosti za rast, katerim seveda s strahom pristopim, saj so izven moje cone udobja. Pa se ne dam. Vztrajno širim svojo cono udobja.

Spoznala sem, da TELO POŠILJA ISTE FIZIOLOŠKE SIMPTOME (potne roke, hiter utrip srca, plitko dihanje, itd.), KO NAS JE STRAH ALI PA OB NAVDUŠENJU.

In takrat si postavim vprašanje: »Bom raje verjela prepričanju, da me je strah? Ali pa bom bila navdušena nad novim izzivom?« In se podam v izziv ter ga opravim. Pristanem korak bližje mojemu sanjskemu življenju.

Se še spomnite dneve v šolskih klopeh?

Najprej smo se učili snov in ob koncu konference smo imeli preverjanje znanja.

Tako je tudi v življenju. Učimo se lekcije, ko pa si želimo iti stopničko višje v osebni rasti, dobimo test. In ga moramo toliko časa opravljati, dokler ga ne opravimo oz. dojamemo lekcijo, katero smo mogli osvojiti.

In na žalost včasih traja to ponavljanje celo večnost v bolečini, v neuspehih, v žalosti in v trpljenju. Postanemo nezadovoljni nad svojim življenjem in se sprašujemo: »Zakaj mi? Zakaj jaz?«.

Ampak tudi jaz se nisem dolgo časa zavedala, da se ŽIVLJENJE ODVIJA ZAME IN NE DOGAJA MENI!

Da sem jaz kapitan svoje sreče, svojega življenja in svojih financ.

Moj velik AHA moment pri učenju od mojega mentorja T.Harv Eker-ja je bil, ko sem ugotovila, da vse kar mislim in čutim ter verjamem, so moji temelji kako potem dojamem dogodke (jih označim s pozitivnim ali negativnim predznakom), nanje odreagiram in dobim posledično točno takšne rezultate. Noro se strinjaš?

Že sam A. Einstein je govoril, da je norost delati iste stvari in pričakovati boljše rezultate.

Tu sem potrebovala gromozansko resetiranje mojih nepodpirajočih prepričanj s prepisom z novimi navadami.

Od jutranje rutine, katero sem opisala v svojem »Nenavadnem priročniku jutranje rutine: Moje boljše življenje se začne z jutrom«.

Z vsakodnevnim govorjenjem pozitivnih afirmacij skozi dan, z branjem knjig, s konstantnim poslušanjem You Tube videjev zananih uspešnih govorcev kot so (Brian Tracy, Jim Rohn, T.Harv Eker, Tony Robbins, Patrick Bet David, Louise Hay in mnogi drugi).

Ugotovila sem, da jaz pišem svojo zgodbo in na novo naložila v svojo glavo podpirajoča prepričanja in pozitivne poglede. Če se pošalim, resetirala sem svoj star operacijski sistem in naložila gor posodobljenega. In ja ob različnih izzivih je postala to moja rutina, moja navada, moj novi stil življenja. Moj višji standard življenja.

Univerzum/Bog me je pustili živeti na tej zemlji, ker še nisem končala svojega poslanstva. Šele po vseh mojih padcih sem spoznala moje poslanstvo, mojo misijo. Da pomagam posamezniku, tebi, te inspirirati, ti pokazati, da tudi tebe čaka boljše življenje. Moja misija je postala večja od mene same. Ni mi več težko govoriti o svojih napakah, o svojih dognanjih.

Ne zanima me več, kar si ljudje mislijo o meni. Ker sem tu, da pomagam tistim, ki jim je dovolj starega življenja in so pripravljeni na spremembne.

Me veseli, da si to tudi ti, ker si do zdaj to prebral-a.

Se mi zdi, da včasih še jaz sama več verjamem vate, kot ti vase. Vendar ne morem jaz živeti in spoznati lekcije namesto tebe. Lahko pa ti pridem naproti, te podpiram in vodim.

In pokažem pot, kako je to uspelo meni (povprečni Mojci iz Suhorja)

Si pripravljen-a?

Kako ti lahko pomagam?

– Lahko še naprej spremljaš moje bloge;

– me spremljaš na socialnih omrežjih;

– se mi pridružiš v moji brezplačni zaprti facebook skupini: POSTANI OSEBA ZA USPEH, kjer je že 90 objav, kako postati prava oseba za uspeh (P.S: vse kar zahtevam za pristop je odgovor na 3 vprašanja);

– narediš korak naprej, da naročiš moj »Nenavadni priročnik jutranje rutine: Moje boljše življenje se začne z jutrom«, s katerim ti bo uspelo vsakodnevno v 90 dneh zamenjati nepodpirajoča prepričanja v podpirajoča. (P.S: Kaj vse dobiš zraven priročnika je megalomastično! Pokukaj tukaj (www.mojcakokaljimsirovic.com/prirocnik);

– se udeležiš mojih on-line predavanjih ali masterclass-ih (P.S: Več o enodnevnem prihajajočem eventu konec novembra 2018, pa kmalu na mojem FB osebnem profilu).

Skupaj zmoremo več.

Do naslednjič

Dodaj odgovor